Pluggen

Pluggen

Van het bevestigen van plafonds en vloeren tot het monteren van kozijnen. Pluggen zijn onmisbare hulpmiddelen voor het bevestigen van lichte en middelzware objecten. En omdat u voor iedere professionele klus de juiste plug nodig heeft, vindt u bij Borgh een ruime keuze aan pluggen. Bestel onze artikelen gemakkelijk en snel online op onze webshop.

Toon/Verberg filters

Welke Borgh plug heeft u nodig?

Borgh heeft een divers assortiment aan nylon pluggen. Onze pluggen zijn, vervaardigd uit de kunststof Nylon polyamide PA6. Hierdoor hebben onze pluggen een hoge slijtvastheid en goede glij-en roleigenschappen, wat essentieel is bij bevestigingen van objecten. Een ander voordeel is dat de Nylon polyamide ongevoelig is voor veroudering en spanningsrelaxatie. Zo weet u zeker dat de pluggen van Borgh kostenbesparend en duurzaam zijn. Wij hebben de belangrijkste pluggen op een rij gezet, zodat u meteen kunt bepalen welk product u nodig heeft bij een bepaalde klus.

Pluggen voor alle voorkomende bevestigingen in massieve bouwmaterialen

Bent u op zoek naar pluggen die toepasbaar zijn in massieve bouwmaterialen en geschikt zijn voor alle schroeven? Dan zijn de Borgh nylon pluggen BN en Borgh nylon kraagpluggen BNK de meest gangbare pluggen. Deze pluggen zijn echte alleskunners en kenmerken zich door de weerhaken, die het meedraaien van de plug voorkomen. De Borgh nylon plug BN is uitermate geschikt voor doorsteekmontage en voorkomt door zijn inslagzekering vroegtijdige expansie tijdens de montage. De Borgh kraagplug BNK zorgt, door de extra diepe vertanding, voor optimale verankering in massief bouwmateriaal en is ideaal als u installatiematerialen wilt monteren. De pluggen zijn geschikt voor massieve bouwstoffen, zoals beton, holle betonsteen en volle kalkzandsteen.

Pluggen voor holle ruimten in massieve bouwmaterialen

De pluggen die het meest geschikt zijn voor holle ruimten zijn de Borgh nylon universeelpluggen BU en Borgh nylon rondom spreiden pluggen BRS. De Borgh universeelpluggen BU spreidt perfect in massieve bouwstoffen en zorgt door zijn gesloten neus voor een perfecte knoopvorming in holle bouwstoffen. Voor deze plug kunt u alle schroeven gebruiken. Ook de Borgh rondom spreiden pluggen BRS is een ideale plug voor holle ruimten, echter is deze plug geschikt voor hout-en spaanplaatschroeven. De pluggen zijn geschikt voor massieve bouwstoffen, zoals beton, holle betonsteen en volle kalkzandsteen.

Akoestische pluggen

Het is erg vervelend om trillingen van leidingen en apparaten te horen die bevestigd zijn aan plafonds of vloeren wanden. Borgh heeft daarom akoestische pluggen ontwikkeld die bij uitstek geschikt zijn bij de bevestiging van dynamische belasting, zoals trappen en trapleuningen in zachte bouwmaterialen. De geluiddempende pluggen reduceren tot 15,5 dB en leveren we met kraag en zonder kraag.

Slagpluggen voor doorsteekmontage

De slagpluggen, ook wel spijkerpluggen genoemd, worden gebruikt voor doorsteekmontage en zijn erg geschikt voor de bevestigingen van houten regels, metalen profielen, plaatankers ed. Wij bieden diverse slagpluggen die elk toepasbaar zijn voor verschillende bevestigingsmaterialen. Zo zijn de slagpluggen kraag 2-D ideaal voor het bevestigen van metalen steenmiddelen, zoals plaatankers, hoeken, strips en profielen van geringe dikte. Onze normale slagpluggen daarentegen zijn geschikt voor het bevestigen van lat-en regelwerk aan wanden, vloeren en plafonds.

Pluggen voor kozijnen en gevelkozijnen

Met onze kozijnpluggen kunt u bouwen op stevige bevestigingen van (gevel)kozijnen en onderconstructies. De kozijnplug is de grotere variant van de slagplug en wordt voornamelijk gebruikt voor doorsteekmontage. De plug is erg geschikt voor het monteren van zware delen in massieve bouwmaterialen, zoals raam- en deurkozijnen. Wie bieden diverse kozijnpluggen, zoals de normale nylon kozijnplug inclusief schroef, maar ook metalen kozijnpluggen die geschikt zijn voor de montage van kozijnen op afstand van muren.

Borgh is de bevestigingsspecialist voor de bouw, industrie en installatiebranche. Het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve bevestigingsmaterialen en technieken is ons vak en onze passie. Onze producten bestaan uit kwalitatief hoogwaardig bevestigingsmaterialen en elektrisch handgereedschap die u gemakkelijk online bij ons kunt bestellen. Bestelt u boven €150? Dan wordt uw bestelling altijd gratis bezorgd door DPD. Bestelt u van maandag tot donderdag voor 14.00, dan ontvangt u uw pakket de volgende dag op locatie! Heeft u technisch advies of informatie nodig? Neem dan contact met ons op via onze klantenservice.