Spouwankers en toebehoren

Spouwankers en toebehoren

Een huis kunt u op verschillende manieren isoleren. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie en het gebruik van isolatieglas. Bij BORGH focussen wij ons voornamelijk op de montage van de dak, gevel en spouwmuur. Ontdek ons assortiment aan spouw- en isolatiebevestigingen voor uw professionele klussen!

Toon/Verberg filters
Pagina
Pagina

Voor het isoleren van spouwmuur wordt in de nieuwbouw isolatieplaten en folies toegepast. Hiervoor worden materialen zoals steenwol, glaswol, geëxpandeerd polystyreen (EPS), geëxtrudeerd polystyreen (XPS), polyurethaan (PUR), resolhardschuim (PF) of polyisocyanuraat (PIR) gebruikt. Er zijn ook folies die in de spouw worden geplaatst en die werken op basis van reflectie. Er zijn daarnaast isolatieplaten die standaard voorzien zijn van folies, waardoor de werking van de plaat en de folie worden gecombineerd.

Een dak isoleren kan met verschillende materialen, glaswol is daar een van. Glaswol is erg eenvoudig te plaatsen en het is een redelijk goedkoop isolatiemateriaal. PUR-schuim wordt ook gebruikt om een dak te isoleren en alle hoeken en gaten op te vullen. Zo ontstaat een naadloze dakisolatie. Verder worden isolatieplaten ook gebruikt in het dak, deze dakisolatieplaten zijn vaak beschikbaar in grote afmetingen. Meestal worden deze platen gemaakt van PIR, PUR, XPS of EPS.

Tot slot wordt er voor gevelisolatie heel wat mogelijke isolatiematerialen gebruikt. De meest gebruikte materialen zijn polystyreen, steenwol en cellulaire glasplaten.

Wat zijn spouwankers?
Voor het waarborgen van de stabiliteit van de spouwmuur wordt er gebruik gemaakt van spouwankers. Deze spouwankers zijn meestal gemaakt van roestvrij staal (rvs) of verzinkt staaldraad en worden geplaatst in de binnen en buitenmuur. Tegenwoordig worden deze spouwankers meestal meteen benut om het isolatiemateriaal in de binnenmuur te fixeren.

BORGH Spouwankers en toebehoren


De klus van het isoleren van de spouwmuur begint natuurlijk bij de het vinden van de juiste spouwankers. BORGH heeft hierin een ruim aanbod zodat u nooit met de verkeerde spouwanker te werk gaat. Belangrijk is om te weten dat, voordat u een spouwanker uitzoekt, wat voor soort voeg u gaat gebruiken. Is dit bijvoorbeeld een dunne lijmvoeg of een juist iets dikkere cementvoeg? In beide gevallen hebben wij de juiste ankers om uw isolatie te fixeren in de spouwmuur.

Daarom Borgh


Borgh is de bevestigingsspecialist voor de bouw, industrie en installatiebranche. Het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve bevestigingsmaterialen en technieken is ons vak en onze passie. Onze producten bestaan uit kwalitatief hoogwaardig bevestigingsmaterialen en elektrisch handgereedschap die u gemakkelijk online bij ons kunt bestellen. Bestelt u boven €150? Dan wordt uw bestelling altijd gratis bezorgd door DPD. Bestelt u van maandag tot donderdag voor 14.00, dan ontvangt u uw pakket de volgende dag op locatie! Heeft u technisch advies of informatie nodig? Neem dan contact met ons op via onze klantenservice.