Facafix

Facafix

De gevel is het visitekaartje van de woning, reden te meer om hier extra zorg en tijd aan te besteden. Het kan namelijk zomaar zijn dat men uitgekeken raakt op de huidige gevel of dat men een extra laag isolatie aan de gevel wil toevoegen. Het uiteindelijke doel is om de woning energiebesparender te maken, met het zicht op de steeds veranderende toekomst. Het bekleden van de gevel of het isoleren ervan kan, los van elkaar, op verschillende manieren. Wanneer men het gecombineerd wilt doen, wordt het een flinke karwij die u het liefst zo snel mogelijk achter de rug heeft.

Toon/Verberg filters

BORGH Isofinish: Energie besparen én uw woning een nieuwe gevel geven?
Wanneer u een complete oplossing wilt voor het bovenstaande vraagstuk, adviseren wij u de Isofinish oplossing. Deze kunt u vinden door op deze link te klikken. Isofinish is namelijk een combinatie van de BORGH Facafix gevelschroeven en de Facamax renovatie spouwankers, samen met de gevel bekleding van de welbekende merken in de bouw: Recticel, Deceuninck en Eternit. Dankzij ultra-dunne isolatieplaten en regelbare gevelschroeven zorgt Isofinish voor een hoogwaardige doorlopende isolatieschil, die geschikt is voor nieuwbouw én renovatie van buitengevels wanneer men kiest voor een andere afwerking dan metselwerk.

Facafix of Facamax?


Wanneer u een gevel wilt isoleren of af wilt werken en u bent op zoek naar de juiste bevestiging, dan bent u bij BORGH aan het juiste adres. BORGH Facafix en Facamax zijn de belangrijkste onderdelen van het ISOfinish concept, een compleet montagesysteem. Het is snel en efficiënt en kost minder materiaal dan gangbare gevelmontagesystemen. Daarnaast is het geschikt voor nieuwbouw en gevelrenovatie, ook hoogbouw en prefab. Door de flexibiliteit is elke isolatiedikte en dus elke gewenste energiebesparing mogelijk. Ook is het systeem geschikt voor bijna elke type gevelafwerking en voor afwijkende gevelvormen. Het verschil tussen Facafix en Facamax is dat Facafix voor de gevelafwerking zelf is bedoeld, de Facamax is ter versterking van de spouwmuur wanneer de huidige spouwankers niet meer voldoen. Wanneer u zeker weet dat uw spouwmuur sterk genoeg is om de gevelconstructie te dragen, is het Facamax systeem in dit geval onnodig. 

Toepassing Borgh Facafix gevelschroeven


Borgh Facafix gevelschroeven en -pluggen zijn een onmisbaar onderdeel van het Isofinish concept voor gevelisolatie en -afwerking. Met de BORGH stelbare Facafix gevelschroeven brengt men snel een volledig zelfdragende houten onderconstructie aan ten behoeve van een geventileerde gevel, zowel bij nieuwbouw als renovatie.

Toepassing Borgh Facamax spouwanker-renovatiesysteem


Het Borgh Facamax spouwanker-renovatiesysteem is ontwikkeld om bestaande binnen- en buitenspouwbladen opnieuw aan elkaar te verankeren als de oorspronkelijke spouwankers tekortschieten vanwege corrosie, onvoldoende zijn in aantal of gebrekkig geplaatst zijn. Wanneer de huidige spouwankers tekortschieten, ontraden wij het om Facafix of een andere dergelijke gevelisolatie verankering te monteren zonder enige ondersteuning vanuit de spouwmuur. De Facamax verbinding is bedoeld om uw spouwmuur gebruiksklaar te maken voor verdere afwerking van uw gevel, waarbij deze bijvoorbeeld bekleed of geisoleerd is. Ons advies zal altijd uitgaan naar een methode waar Facafix gebruikt wordt.