Zaagbladen en -beugels

Op zoek naar metaalzaagbladen of beugelzagen? Dan bent u bij Borgh aan het juiste adres. Wij bieden sterke metaalzagen die u gemakkelijk vastdraait, aanspant en monteert in onze zaagbeugel voor uw professionele klussen. U kunt de metaalzagen gebruiken voor diverse materialen, zoals ijzer, aluminium RVS en kunststof.

Toon/Verberg filters

Metaalzagen compatibel met onze beugelzagen

Onze metaalzaagbladen, ook wel ijzerzagen genoemd,  hebben geharde cobalt-tanden en hebben hierdoor een hoog zaagcapaciteit. De metaalzagen zijn daarom ideaal voor het zagen van zowel harde als zachte metaalsoorten en kunstoffen. Het metaalzaagblad kunt u gemakkelijk monteren, vastdraaien en aanspannen in de zaagbeugel. Het spannen van het metaalzaagblad kunt u aandraaien door middel van de vleugelmoer.

Toepassing en verzorging metaalzagen

Bij het monteren van een metaalzaagblad in een zaagbeugel is het van belang dat het metaalzaagblad een zekere spanning moet hebben. Indien het metaalzaagblad te strak of te los is aangespannen in de zaagbeugel, kan er in beide gevallen snel breuk optreden. En dat is natuurlijk zonde! De tanden van het zaagblad dienen van het handvat van de zaagbeugel af te wijzen. Het is daarnaast belangrijk dat u tijdens het zagen van de heengaande slag druk uitoefent op de zaagbeugel, zodat de tanden van het metaalzaagblad optimaal verspanen in het materiaal. Tijdens de teruggaande slag dient er geen druk te worden uitgeoefend op de zaagbeugel, zodat u het verspaande metaalmateriaal de kans geeft om tussen de tanden los te komen. Het is van belang dat u regelmatig en rustig zaagt en lange halen maakt. Hierdoor slijten de tanden gelijkmatig over de gehele lengte van het metaalzaagblad. Wilt u smalle en lange stukken zagen in het materiaal? Dan is het aan te raden om het metaalzaagblad 90° te draaien in de beugel. Om oververhitting te voorkomen kunt u een paar druppels olie smeren in de zaagsnede.

Daarom Borgh

Borgh is de bevestigingsspecialist voor de bouw, industrie en installatiebranche. Het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve bevestigingsmaterialen en technieken is ons vak en onze passie. Onze producten bestaan uit kwalitatief hoogwaardig bevestigingsmaterialen en elektrisch handgereedschap die u gemakkelijk online bij ons kunt bestellen. Bestelt u boven €150? Dan wordt uw bestelling altijd gratis bezorgd door DPD. Bestelt u van maandag tot donderdag voor 14.00, dan ontvangt u uw pakket de volgende dag op locatie! Heeft u technisch advies of informatie nodig? Neem dan contact met ons op via onze klantenservice.