Waarom kiezen voor de BSQ bitslijn?

Waarom kiezen voor de BSQ bitslijn?

Bitjes. Je hebt ze in alle soorten en maten. Bij het klaren van uw klus is het niet alleen belangrijk om de juiste bit bij de juiste schroef te gebruiken, maar ook om voor hoogwaardige kwaliteit te gaan. In deze blog gaan we in op welke bitjes u nodig heeft voor uw schroef en waarom u voor de BSQ bitslijn zou moeten kiezen.

Waar komt de bit vandaan?

In 1744 werd de allereerste platte bit voor de timmermansbeugel uitgevonden. De handschroevendraaier verscheen daarna voor het eerst rond 1800 en was de meest praktische tool om een schroef vast te draaien. Dit is een prima stuk gereedschap en wordt vaak nog gebruikt door de doe-het-zelf-klusser, maar voor de vakman is dit te arbeidsintensief en te langzaam. Een ander nadeel is dat de schroevendraaier sneller slijt, waardoor deze uit de schroef schiet en er dus een compleet nieuwe schroevendraaier gekocht moet worden.

Om het schroeven te versnellen kwam al vrij snel de pompschroevendraaier op de markt. Dit was een gereedschap wat een pompende beweging omzet in een rotatie. Hiermee werden twee problemen opgelost: het schroeven ging sneller en gemakkelijker en de schroefbitjes konden vervangen worden. Een groot nadeel was dat elk merk zijn eigen bitaansluiting had. Tegenwoordig is de pompschroevendraaier bijna niet meer te vinden in gereedschapskisten of op werkplaatsen door de opkomst van de accuschroefboormachine sinds de jaren 60.

De bitaansluitingen van de BSQ bitslijn

Er zijn tientallen soorten bitaansluitingen. Borgh levert vijf bitaansluitingen die u in het onderstaand schema kunt herkennen. Wij lichten elke bitaansluiting hieronder kort toe.

BSQ Zaagsnede bit

De zaagsnede bit, ook wel platkop of platsleuf bit genoemd, is geschikt voor de sleuf- of platkopschroef. De sleufschroef is tevens het oudste schroefkopprofiel en komt tegenwoordig minder vaak voor doordat andere schroeven meer grip bieden. Desondanks kan de bit zaagsnede goed van pas komen en daarom bieden we voor deze schroef de BSQ powerbits zaagsnede bits aan.

BSQ Philips bits

De BSQ Philips bit heeft een gecentreerde uiteinde en is tevens geschikt voor één van de meestgebruikte schroeven: de Philips (PH) kruiskopschroef. Een nadeel is dat er een kans bestaat op verwarring met de Pozidriv (PZ) kruiskopschroef. Wij adviseren daarom om goed te kijken of u een Philips (PH) of Pozidriv (PZ) kruiskopschroef heeft. Ook raden we het af om PH bits op PZ schroeven te gebruiken (of andersom) in verband met slijtage en kans op uitbreken. Op onze webshop vindt u vier Philips bitvarianten waaronder: BSQ bits Philips, BSQ powerbits Philips, BSQ kogelkopbits Philips en BSQ diamantbits Philips.

BSQ Pozidriv bits

De BSQ Pozidriv bits hebben, net als de BSQ Philips bits, een gecentreerde uiteinde. Het verschil is dat de Pozidriv bit extra kruis gestabiliseerd is, waardoor deze voor net wat extra grip zorgt ten opzichte van de Philips schroef. Ook voor de Pozidriv raden we het aan om goed te kijken of u een Philips (PH) of Pozidriv (PZ) kruiskopschroef heeft. Het gebruik van PZ bits op PH schroeven (of andersom) wordt sterk afgeraden in verband met slijtage en kans op uitbreken. Op onze webshop vindt u vijf Pozidriv bitvarianten waaronder: BSQ bits Pozidriv, BSQ powerbits Pozidriv, BSQ slagbits Pozidriv, BSQ kogelkopbits Pozidriv en BSQ diamantbits pozidriv.

BSQ Torx bits

De BSQ Torx bits zijn de krachtpatsers onder de BSQ bits en zijn voor veel vakmannen de standaard bit voor zware werkzaamheden. De Torx bit wordt gebruikt voor de Torx schroef, welke te herkennen is aan zijn stervorm. Dit zorgt voor een hoge grip, waardoor deze bit uitermate geschikt is voor hoge afdraaimomenten. Wat de BSQ Torx bit bijzonder maakt, is dat deze geproduceerd worden met een officiële Torx licentie voor exactere passing in de aansluiting. De Torx bits zijn uitermate geschikt voor slagschroefmachines. Voor het beste resultaat is het aan te raden om de schroef niet te diep in het materiaal te schroeven met de Torx bit. Op onze webshop vindt u zeven Torx bitvarianten waaronder: BSQ bits Torx, BSQ powerbits Torx, BSQ slagbits Torx, BSQ bits Torx Wedge, BSQ powerbits Torx Wedge, BSQ diamantbits Torx en BSQ inoxbits Torx.

BSQ inbus (Hex) bits

De BSQ inbus bit is een simpele, maar mooie aansluiting die zich kenmerkt door zijn zes hoeken. Hierdoor heeft u optimaal grip, want de inbus bit zet helemaal vast in de schroef. Deze bit is geschikt voor de inbusschroef en wordt vaak gebruikt in de meubelindustrie. Voor de inbusschroef is het belangrijk om de juiste inbusbit aan te schaffen, gezien de schroefkop snel kan doldraaien bij een onjuiste bit of schroefpassing. Op onze webshop vindt u drie inbus bitvarianten waaronder: BSQ bits inbus, BSQ powerbits inbus en BSQ slagbits inbus.

Waarom kiezen voor de BSQ bitslijn?

Kiest u voor de BSQ bitslijn, dan kiest u voor duurzame bits waarmee u intensief mee aan de slag kunt gaan voor uw klus- en bouwprojecten. BSQ staat voor Borgh Swiss Quality. Dit betekent dat onze bitjes worden ontworpen uit hoogwaardige staal met een combinatie van kwaliteit, nauwkeurigheid en duurzaamheid. Alle bits zijn voorzien van High Torque topkwaliteit, wat zorgt voor een zeer hoog afdraaimoment. Door een geoptimaliseerd hardingsproces, slijten de bits minder snel. Hierdoor kunt u langer gebruik maken van de bitjes.

De BSQ lijn heeft een uitgebreid assortiment aan bits en bithouders voor diverse schroeftoepassingen. De BSQ powerbits zijn voorzien van een dop met ¼ opname. Hierdoor werken deze het beste op slagschroefmachines. In de BSQ diamantbit zit, zoals de naam al zegt, diamant in verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de bit zich ‘vastvreet’ in de schroef en minder snel uitschiet. Deze bitjes zijn dan ook geschikt voor zware schroeftoepassingen. De BSQ inoxbits worden ontworpen uit geharde edelstaal, waardoor besmettingscorrosie voorkomen wordt op RVS oppervlakken door ijzerdeeltjes van gereedschappen. Wilt u optimale slagenergie overbrengen en zoekt u een bit die u kunt gebruiken op zowel de schroef- als  slagschroefmachine, dan raden wij de BSQ slagbits aan. Voor optimaal schroefcomfort zijn de BSQ kogelkopbits een echte aanrader.  

Bekijk de BSQ bitslijn hier.

 

Meer informatie over onze producten

Wilt u meer weten over onze BSQ bitslijn of heeft u specifieke vragen over onze producten? Neemt u dan contact op met één van onze vertegenwoordigers.

bestel.be@borgh.net

T +31 (0)32 14 67 13 91

by
26 januari 2022