Selecteer winkel

Welkom op de nieuwe Borgh webshop.

Selecteer uw taal/land en klik vervolgens op doorgaan.

Snel, efficiënt en kostenbesparend – De voordelen van het PropOut gatzaag systeem

Snel, efficiënt en kostenbesparend – De voordelen van het PropOut gatzaag systeem

U zoekt een professionele gatzaag waarmee u grote ronde gaten mee kunt maken, bijvoorbeeld voor het doorvoeren van buizen of voor kabeldoorvoer, inbouwdozen of spots. Deze klussen wilt u natuurlijk zo gemakkelijk, snel en efficiënt mogelijk uitvoeren. Borgh heeft speciaal voor u een nieuw en innovatief gatzaag systeem ontwikkeld: het PropOut gatzaag systeem. 

De PropOut heeft zijn naam te danken aan het uitschuifsysteem, waarmee u gemakkelijk en eenvoudig de prop uit de zaag kunt verwijderen. Het grootste voordeel van de PropOut gatzaag is dat u met het One Click snelwisselsysteem de zaag met slechts één druk kunt verwisselen, waardoor er sneller en efficiënter gewerkt kan worden. De PropOut pinn (adapter) is daarnaast voorzien van een driekantaansluiting. Hierdoor blijft de gatzaag sterk aangekoppeld en wordt meedraaien in de boorkop voorkomen. Dit garandeert meer veiligheid en bespaart een hoop frustratie!

Wat heeft u nodig voor het PropOut gatzaag systeem?

Voor het zagen van een rond gat heeft u allereerst een schroefboormachine met zijhandgreep nodig. Het PropOut systeem is compatibel met elk schroefboormachine merk met een boorhoudercapaciteit van 1 tot 13 millimeter.

Uit welke essentials bestaat het PropOut gatzaagsysteem?

Het PropOut gatzaag systeem bestaat uit drie essentials:

  1. de PropOut pinn (adapter);
  2. de PropOut gatzaag;
  3. De PropOut centreerboor.

De PropOut gatzaag dient altijd in combinatie met de PropOut Pinn en centreerboor gebruikt te worden. We bieden de gatzagen in twee verschillende types en diverse maatvoeringen, evenals de centreerboren. Elke type PropOut gatzaag en centreerboor is geschikt voor een bepaald type materiaal. Het is van belang om hiervoor de juiste PropOut gatenzaag en centreerboor te gebruiken, wilt u zo efficiënt mogelijk te werk gaan. Borgh heeft een onderverdeling gemaakt in de PropOut zagen en centreerboren die geschikt zijn voor diverse materialen. Zo schaft u de juiste PropOut essentials voor de juiste klus aan.

Ronde gaten zagen in staalplaat, roestvaststaal en non-ferro – PropOut HSS gatzagen

De PropOut HSS gatzaag is de bimetalen staalvreter van PropOut en is gemaakt om onverschrokken ronde gaten te boren in staalplaat, roestvaststaal en non-ferro tot 5 millimeter dik. De gatzaag is vervaardigd uit bimetaal, een strip dat bestaat uit twee verschillende metalen die zeer vast met elkaar verbonden zijn. Dit garandeert de hoge standtijd en lange levensduur van de PropOut HSS gatzaag. Door de unieke zetting van de laser gelaste tanden is de kans op breuk vrijwel nihil.

 

 

In het assortiment heeft u de keuze uit de PropOut Bimetaal HSS Gatzagen en de PropOut Bimetaal HSS Gootzaag. Bent u op zoek naar een zaag die u universeel kunt gebruiken voor perfecte snijcapaciteit en vrijloop? Gebruik dan de Vario 4-6 TPI. Wilt u ronde gaten maken in dunwandige materialen, zoals verzinkt stalen goten? Dan is de PropOut HSS gootzaag Vario 8-12 TPI de beste keus. De PropOut HSS gatzaag dient te worden gebruikt in combinatie met de PropOut pinn en de PropOut HSS centreerboor. Gebruik tijdens het zagen gestadig koelmiddel en snijolie voor optimale prestaties.

Ronde gaten zagen in hout, kunststof, plaat en steenachtige materialen – PropOut HM gatzagen 

De hardmetalen krachtpatser onder de gatzagen: de PropOut HM gatzagen. Deze zaag is in staat om ronde gaten tot wel 60 millimeter diep te boren in hout, plaatmateriaal, kunststof en zelfs steenachtige materialen. De PropOut HM gatzaag is vervaardigd uit hardmetaal, een metaalsoort dat zijn hoge hardheid kan behouden tot een temperatuur van 1000 °C. Dit garandeert een lange levensduur en een hoge standtijd.  Door de speciaal ontwikkelde laser ingeklemde tanden is de PropOut HM gatzaag zeer robuust en perfect naslijpbaar. De zaag heeft vergrote spaankamers en afvoersleuven, wat de kans op verbranding reduceert. Deze gatzaag is universeel toepasbaar en is erg geschikt voor diverse basis-en bouwmaterialen.

 

 

De PropOut HM gatzaag dient altijd in combinatie met de PropOut pinn en de PropOut HM centreerboor gebruikt te worden.

Complete PropOut gatzagen systeem kofferset

 Heeft u geen zin om aparte PropOut gatzagen onderdelen uit te zoeken en in te kopen? Wij hebben complete koffersets voor u samengesteld waarin u de keuze heeft uit een compleet PropOut Bimetaal gatzaag of PropOut Hardmetaal gatzaag kofferset met de meest gangbare maten, de PropOut pinn en PropOut centreerboor. Alle benodigdheden van de PropOut gatzaag systeem heeft u binnen handbereik in een stevige kofferset. De kofferinhoud is overzichtelijk georganiseerd, waardoor u nooit zal misgrijpen. Uiteraard is de koffer zeer makkelijk mee te nemen naar al uw professionele klussen!

Veiligheidsvoorschriften en richtlijnen toerental PropOut

Houdt er altijd rekening mee dat u tijdens het boren een veiligheidsbril draagt, ter bescherming van uw ogen tegen rondvliegende verspaning van materialen.

Voor optimale prestatie en de langdurigheid van de PropOut essentials dient u altijd de richtlijnen van het toerental te volgen. Onderstaande overzicht helpt u bij het gebruik van de PropOut gatzagen per maat (in diameters) in combinatie met het juiste toerental en basismateriaal.

Meer informatie over onze materialen

Wilt u meer weten over onze PropOut artikelen of heeft u specifieke vragen over onze producten? Neemt u dan contact op met een van onze vertegenwoordigers.

bestel.be@borgh.net

T +31 (0)32 14 67 13 91

Geplaatst in: Boren
Door
14 april 2021